Прокуратурою Старовижівського району скеровано до суду для розгляду по суті кримінальне провадження про привласнення бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення, вчинене директором агрофірми «Правда». Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Про протиправну діяльність очільника агропідприємства прокурорам стало відомо під час перевірки дотримання вимог Законів України «Про охорону земель» та «Про місцеві державні адміністрації» у Старовижівській районній державній адміністрації та управлінні агропромислового розвитку РДА.

З'ясувалося, що директор агрофірми "Правда" подав до управління АПР акт прийому виконаних робіт із завідомо неправдивими відомостями про виконання робіт із залуження земельної ділянки в урочищі «Гречківське» на території Поліської сільської ради, в якому окрім насправді виконаних робіт зазначив також ті, яких підприємство не виконувало.

Службові ж особи управління агропромислового розвитку, не перевіривши достовірність відомостей про виконання агрофірмою робіт зі створення громадського пасовища, безпідставно перерахували на рахунки фірми понад 11 тис. грн.

На усунення виявлених порушень прокуратурою району голові Старовижівської районної державної адміністрації внесено подання.

За результатами розгляду документа прокурорського реагування одну службову особу управління АПР притягнуто до дисциплінарної відповідальності, а безпідставно перераховані кошти відшкодовано до бюджету.
Міру ж покарання директору агрофірми визначить суд