Медик батальйону Айдар розповіла про тортури, які застосовують сепаратисти.
Фельдшер добровольчого батальйону Айдар Емма заявляє, що сепаратисти застосовують до полонених бійців тортури. Про це повідомляє Корреспондент.net.

Емма повідомляє, що на тілах бійців були сліди порізів в ділянці живота, а також опіки трахеї, що могло статися в результаті вдихання парів бензину.

"Залежно від того, до якої групи вони потрапили: якщо це були б "кадировці"- може бути відрізаний язик, могли б бути відрізані статеві органи. У деяких з цих тіл є кульові поранення в ділянку грудної клітки, є поранення у череп, тобто в голову стріляли, ну, з близької відстані. У деяких просто розпорювали кишки, а потім підпалювали, причому або обливали бензином, <...> підпалювали ще в живому стані... Сліди порізів в ділянці живота, причому гарно прикриті одягом", - каже Емма.

При цьому вона заявляє, що із сепаратистами, які потрапили у полон батальйону Айдар, вони поводяться як з бійцями самого батальйону: миють, одягають і годують м'ясом.


"У нашому батальйоні так: якщо у нас з'являється полонений, ми його миємо, одягаємо, <...> і три рази годуємо. <...> За ними ніхто з пістолетами не бігає, в голову їм ніхто не стріляє, їх годують-напувають, ніхто не б'є, їдять вони те ж саме, що їдять наші хлопці: якщо у нас тушкованка, то і вони тушкованку їдять, якщо у нас м'ясо, то і вони м'ясо їдять", - заявляє фельдшер Емма.

Нагадаємо, наприкінці серпня Роман, який представився добровольцем батальйону Айдар, розповів, що в його батальйоні застосовували тортури до навідника з ростовською пропискою.

"Бачив я одного корегувальника... Я не побоюся це сказати, так, ми його мучили. Ми його брали плоскогубцями за сосок, він болю взагалі не відчуває. Засовувати йому голки під нігті, а він співав "Рідна мати моя". З ростовською пропискою", - заявив Роман журналісту міжнародного видання VICE.