Загалом задокументовано більше 40 фактів вимагання та отримання ними неправомірної вигоди, - повідомляє прес-служба волинської області.

Співробітники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Волинській області у Ківерцівському районі викрили злочинну діяльність групи посадовців.

Спритники за попередньою змовою між собою та за посередництвом директора агентства нерухомості вимагали та отримували хабарі від фізичних осіб та суб’єктів господарської діяльності одного з районів Волині за сприяння у реєстрації речових прав на нерухоме майно, реєстрацію прав власності на земельні ділянки та державну реєстрацію договорів оренди землі.

Двох посадовців правоохоронці затримали «на гарячому» при отриманні хабара у розмірі 2000 гривень від 24-річного мешканця Луцького району.

– Всього під час документування злочинної діяльності фігурантів зафіксовано більше 40 фактів вимагання та отримання неправомірної вигоди від фізичних та юридичних осіб на понад 30 тисяч гривень, – розповів начальник УДСБЕЗ УМВС України у Волинській області Владислав Кривенда.

– Відомості про вчинення кримінального правопорушення внесено доЄдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 (Одержання хабара) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна. Триває досудове розслідування.