Під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження депутат Роман Бондарук зазначив, що було виділено 3 мільйони гривень для прийняття заходів економії газу.

Також виділили 2.8 мільйона на котельню, що на проспекті Відродження, 15, щоб перевести її на альтернативне паливо. Хоча паливо буде зберігатися на іншій котельні, що по вул. Боженка в районі ДПЗ.

Це дуже обурило депутата міської ради Рустама Дячука. Він сказав, що це неефективно перевозити паливо з одного кінця міста в інший. На що голова профільної комісії, депутат Луцької міської ради Василь Гриб зауважив, що це лише технічна сторона питання.

Натомість Роман Бондарук поділився мірукванням, що така одна котельня не врятує населення від газової кризи.

У Луцьку 26 шкіл та 40 дитячих садочків, з яких тільки в 10 встановлено автоматику регулювання палива. На рахунок медичних закладів з 8 тільки на 4 об’єктах також встановлюється автоматика. А саме 1, 2, 3 поліклініки та два корпуси пологового будинку.

Сьогодні при зменшенні теплоносія лучани, на думку депутатів, розпочнуть купувати електричне опалення, а при цьому відбуватиметься збільшення електроенергії. Бондарук запропонував зазначити у ЗМІ рекомендації для населення, а конкретніше, що робити людям під час економії газу.