Німецька громадська організація «Мости дружби в Україну» подарувала місту Луцьку три автомобілі швидкої допомоги. Про це повідомляється на сайті міськради.

Передувала цій події зустріч міського голови Миколи Романюка з керівником громадської організації «Мости дружби в Україну» Карлом Германном Крогом, який перебував на Волині 22 травня цього року.

Під час розмови було погоджено питання про передачу нашому місту карет швидкої допомоги.

І ось нещодавно до міського голови Миколи Романюка надійшов лист від професора h. c. Карла-Германна Крога про дарування трьох автомобілів швидкої допомоги для медицини міста від спілки «Мости дружби в Україну».

Розмитнення вказаного гуманітарного вантажу в черговий раз взяв на себе ВОБФ «Європейський вектор».

Після розмитнення, що займе 1,5 – 2 місяці, автомобілі швидкої допомоги будуть розподілені серед медичних закладів міста для надання невідкладної медичної допомоги дорослим і дітям.

Тож міський голова Микола Романюк щиро дякує Карлу Германну Крогу, керівнику громадської організації «Мости дружби в Україну», Олександру Міщуку, регіональному координатору співпраці спілки «Мости дружби в Україну» в Луцьку та Володимиру Шевчуку, голові правління ГО «Український фонд «Єднання» за постійну допомогу та підтримку, реалізацію різноманітних проектів, таких потрібних зараз нашому місту.

Довідково. Спілка «Мости дружби в Україну» (Brückenschlag Ukraine) ось уже близько 15 років підтримує тісні контакти з містом Луцьк у сферах культури, освіти, науки, медицини. Голова спілки професор Карл-Германн Крог носить звання «Почесний громадянин Волині», яке йому вручено за «вагомий особистий внесок у розвиток українсько-німецьких відносин».