На Волині - знову скандал довкола підприємства відомого місцевого бізнесмена Степана Москвича. Цього разу рейвах здійнявся на території Радомишльської сільської ради поблизу села Романів Луцького району.
Зі слів очевидців, на поля, що перебувають в оренді фірми «Агротехсервіс», напередодні приїхали кілька комбайнів, які належать одній з найбільших агропромислових компаній України «Мрія Агрохолдинг», зареєстрованого на Тернопільщині.
Комбайни намагалися зібрати врожаї сої, якими засіяні поля, де господарює Москвич. Однак представники «Агротехсервісу» перекрили доїзд комбайнам, виставивши трактор поперек дороги. Тепер тут не може проїхати навіть рейсовий автобус - цю ділянку водії змішені оминати полями.
Правопорядок тут охороняє міліція, як стверджують очевидці, бачили навіть озброєних бійців спецпідрозділу «Беркут». Втім, як кажуть свідки, міліція нікого не відстоює, просто наглядає за порядком.
Як пояснив Радомишльський сільський голова Володимир Семенюк, жодна зі сторін за час перебігу цього конфлікту до нього не зверталася. Тому ні він, ні громада села не втручається у те, що коїться на полях.
Подейкують, що на Волинь тернопільські комбайни прибули для того, аби забрати свої борги натурпродуктом. Кажуть, що тут йдеться про суму у 15 мільйонів, які волинський бізнесмен отримав звід тернопільського агрохолдингу. Втім, нещодавно Москвич переєстрував ПСП «Агротехсервіс» на іншу фірму, у такий спосіб вивівши з нього активи. Про подібну схему у виконанні Степана Москвича ми вже писали. Того разу журналістам «Під прицілом» вдалося почути як Москвич надурив львівське підприємство «Вдалі інвестиції».
Від правоохоронців ми коментарів поки не дочекалися. Крім того нічого нам поки пояснити не змогли і представники «Мрія Агрохолдинг».
Ми намагатимося довідатися що відбуваться довкола врожаю на полях у Радомишлі та оприлюднимо зібрану інформацію.

* Фото з інтернету