Донецькі сепаратисти готові завтра обміняти 50 полонених українських військовослужбовців на 50 своїх прихильників. Про це повідомила глава "комітету з військовополонених і біженців "самопроголошеної "Донецької народної республіки" Дар'я Морозова. Про це повідомляє Кореспондент.

"Ми підготували списки з 50 осіб і готові завтра обміняти їх на 50 наших полонених", - сказала Морозова. При цьому вона не стала стверджувати, що обмін відбудеться саме 18 вересня.

"Українська сторона нам ще не дзвонила і не підтверджувала обміну", - сказала Морозова.

У полоні у сепаратистів залишаються 853 людини - Центр звільнення полонених

Як повідомляв Кореспондент.net, учасники контактної групи щодо України підписали в Мінську протокол про припинення вогню на сході країни з 18:00 місцевого часу п'ятниці, 5 вересня, і узгодили план мирного врегулювання з 12 пунктів. Після цього засідання групи продовжилося за закритими дверима.

Президент Петро Порошенко вже віддав наказ про припинення вогню і повідомив, що обмін полоненими в рамках договору розпочнеться з 6 вересня, в суботу.

За словами уповноваженого Президента з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, народного депутата Ірини Геращенко, списки полонених і зниклих у зоні АТО налічують понад 2,4 тис. осіб.