На виконання доручень Держземагенства України в області проводиться робота із забезпечення земельними ділянками військовослужбовців АТО та їх родин. На сьогодні вже прийнято 242 позитивних рішення (наказів) про надання дозволу на розробку проектів землеустрою, зокрема, на 21 земельну ділянку зареєстровано право власності в органах Укрдержреєстру. Про це повідомив начальник головного управління Держзеамгенства у Волинській області Василь Василенко, - інформує прес-служба ОДА.

За його словами, до профільного управління та органів місцевого самоврядування наразі надійшло 408 заяв від учасників АТО та членів сімей загиблих військовослужбовців.

За дорученням голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, головним управлінням Держземагентства у Волинській області проведено збір інформації про вільні земельні ділянки, що можуть бути надані наданні учасникам АТО та членам сімей загиблих для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), для ведення індивідуального садівництва та ведення особистого селянського господарства.

Зокрема, відібрано 229 земельних масивів загальною площею 2637,7 га, у тому числі: 49 масивів для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд загальною площею 181,2 га; 30 масивів для ведення садівництва та індивідуального дачного будівництва (за межами населених пунктів) площею 283,5 га, 150 масивів для особистого селянського господарства загальною площею 2173,0 га.

Василь Василенко зауважує, що управлінням визначено земельні масиви, які можуть бути передані у власність учасникам АТО та членам сімей загиблих, із земель державної та комунальної власності у Володимир – Волинському, Горохівському, Іваничівському, Ківерцівському, Ковельському, Луцькому та Рожищенському районах загальною площею 1723 га.

Крім того, головним управлінням направлено листи у міські, селищні та сільські ради з проханням про виділення земельних масивів та передачі їх у власність земельних ділянок для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), для ведення індивідуального садівництва та ведення особистого селянського господарства.