Представники благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк», депутати групи «Новий Луцьк» та спортсмени організували турнір із шахів в одному з дворів міста. Участь у турнірі прийняла відома молода спортсменка, майстер спорту міжнародного класу Олена Васіна. Вона провела сеанс одночасної гри з декількома суперникам. Позмагатись з майстром спорту з шахів зголосились місцеві діти.

Під час змагання один з організаторів – Луцький міський депутат Микола Дендіберін розповів, що ще 34 роки тому, отримавши квартиру по вул. Київський майдан як учасник бойових дій, він вирішив створювати для дітей умови які б допомагали їм правильно розвиватись фізично, інтелектуально та духовно. За його сприянням з міської ради були виділені кошти на будівництво дитячого майданчика у дворі по вул. Київський майдан, 11 – 13, який колись був найкращім у місті.

Микола Дендіберін не був депутатом 28 років, але не зважаючи на це займався благоустроєм міста, виконуючи роботу яка не потребувала великих коштів, та була йому під силу. Сьогодні він є депутатом міської ради. Микола Дендіберін висловив велике задоволення тим, що працює у групі «Новий Луцьк», а відтак має змогу залучати кошти благодійного фонду Ігоря Палиці, та реально допомагати Лучанам робити місто кращім.

За кошти «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк» у дворі біля будинку розташованого по вул. Київський майдан, 13, був встановлений стіл для гри в шахи, але представник фонду у своїх коментарях наголошували на тому, що це не головне. БФ та депутати групи «Новий Луцьк» показали лучанам, що навіть не вкладаючи великих коштів, займаючи активну громадську позицію можна робити добрі справи - залучати дітей до спорту, правильного способу життя, фізичного та інтелектуального виховання.

По закінченню змагань маленькі шахісти отримали від благодійного фонду символічні подарунки – набори шахів та солодощі. Цукерки отримали навіть діти які тільки спостерігали за грою.