17 вересня о 20:11 у селі Воютин Луцького району внаслідок підпалу спалахнув стіжок соломи. За 9 хвилин на місце події прибули працівники державного пожежно-рятувального поста №20 смт Торчина та місцева пожежна команда села Білостік, які оперативно загасили пожежу. Вогнем знищено 1,5 т соломи. Про це повідомляє прес-служба ДСНС у Волинській області.

Цієї ж доби опівночі до Служби порятунку надійшло повідомлення, що у селі Башлаки Ківерцівського району горить дерев’яний оберіг для зберігання сіна. Пожежа виникла внаслідок необережного поводження з вогнем невстановлених осіб. Ліквідували пожежу місцеві пожежні команди селищ Цумань та Олика цього району. Вогнем знищено 3 т сіна, 7 м3 дров.

Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області застерігає громадян не спалювати сухої трави, картопляного бадилля, опалого листя та сміття, адже це завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей. Подібні випадки спалювання можуть призвести до масових загорань різних будівель, зменшують родючість ґрунтів та призводять до зниження урожайності. Також згідно статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення особи, які випалюють стерню, луги, пасовища та іншу природну рослинність тягнуть за собою адміністративну відповідальність.