Підтримати єдину кандидатуру на посаду директора Головненської школи-інтернату не змогли депутати облради.

Нагадаємо, призначити директора Головненської школи-інтернату в обласній раді вже не можуть уже з минулого року.

Питання розглянули під час засідання комісії Волиньради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді спорту та туризму 18 вересня. Пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Як повідомив голова комісії Роман Карпюк, факт застосування фізичного впливу на вихованців з боку одного з кандидатів на посаду Олександра Гегери (про що раніше повідомляли представники педагогічного колективу закладу) комісія прокуратури не підтвердила. Двома іншими кандидатами на місце директора школи інтернату стали Наталія Сушик (кандидатура, яку підтримує управління освіти) та Леся Хомук (на основі колективного звернення 14 працівників школи).

Начальник управління освіти та науки ОДА Валентина Загрева запевнила, що управління готове взяти на себе відповідальність за Наталію Сушик. З її слів, постійно невдоволений роботою керівництва колектив закладу вже впродовж багатьох років, не припиняються чвари та суперечки. Як запевнила Валентина Загрева, кандидат, якого підтримує управління, не має стосунку до «сімей, які зараз хочуть управляти в колективі», має достатній рівень професійної підготовки, досвідчена та знаюча людина. Очільник управління наголосила, що участь у чварах щодо керівництва школи-інтернату беруть участь навіть ті особи, які вже не працюють там.

Своєю чергою, інший кандидат, Леся Хомук, привела із собою на засідання комісії представників колективу школи-інтернату, які її підтримують. Вона розповіла, що працює вже протягом 14 років, відшукує інноваційні підходи до роботи із дітьми з особливими потребами та має на меті створити групу для дітей і з помірною розумовою відсталістю та дітей із синдромом Дауна, які майже не адаптовані соціально, проте підлягають навчанню. Вона запевнила, що 14 підписів на її підтримку – це лише члени ініціативної групи, а насправді її, мовляв, підтримує значно більше членів колективу. Водночас, відповісти на питання представників комісії щодо фінансових аспектів функціонування закладу, вона не змогла, пояснивши, що є педагогом та не вникала у економічні питання.

Член комісії Раїса Кучмук повідомила, що не підтримуватиме її кандидатуру, адже «романтизм» у економічних питаннях недоречний в той час, коли в країні війна. Вона наголосила, що директор школи-інтернату – це, насамперед, адміністратор закладу, а романтизм швидко розіб’ється об життєві негаразди.

Інший кандидат Наталія Сушик повідомила, що готова віддавати вміння та знання дітям, працювати заради того, щоб згуртувати колектив.

Член комісії Олександр Курилюк висловився на підтримку Лесі Хомук, довіряючи думці ініціативної групи педагогів. Своєю чергою, депутат Валентина Блінова повідомила, що покладається на думку спеціалістів із управління освіти та науки.

Педагоги Головненської школи-інтернату намагалися потрапити всередину приміщення, де відбувалося засідання, та виступити, однак Роман Карпюк попросив їх дочекатися завершення розгляду усіх питань. З його слів, до думки колективу закладу він прислухається вже протягом півроку.

Після обговорення кандидатур, жодна із них не отримала підтримки більшості членів комісії. Остаточне рішення депутати ухвалять під час сесії облради.