Фінансові труднощі зараз найбільша проблема українського спорту. Важкі часи настали і у волейболі. Так, колись одна із найкращих жіночих команд України «Континіум-Волинь-Університет» – сьогодні банкрут. Волейболісткам цього клубу тепер доводиться навіть на збори їздити за власний кошт. Про це повідомляє IA ZIK.

Ще рік тому жіноча волейбольна команда «Континіум-Волинь-Університет» була володарем Кубка України і боролася за медалі у чемпіонаті. Зараз ж волейболістки переживають важкі часи.

«Команда взагалі без фінансування. У Болгарію ми теж їздили за свій рахунок. Не знаю з чим пов‘язані ці проблеми. Нам зовсім не могли виділити грошей, тож кожній дівчині поїздка обійшлось у вісім тисяч. Близько чотирьох гравців основи не змогли знайти таких коштів», – розповів головний тренер ВК «Континіум-Волинь-Університет» Богуслав Галицький.

Та що там збори, у команди немає грошей навіть на участь у кубку, володарем якого вона була зовсім нещодавно. Як пояснює тренер, Богуслав Галицький, вирішили не ризикувати із заявкою, адже в разі подальшої відмови команду оштрафували б. Не дивно, що за таких умов більшість сильних волейболісток залишили «Континіум-Волинь».

«Рік тому, у зв‘язку з фінансовими труднощами, із нашого колективу пішло 12 гравців основного складу. Тож зараз, грає другий склад», – сумно повідомив Галицький.

Саме талановита молодь – чи не єдина втіха для Богуслава Галицького у скрутній ситуації, в яку втрапила команда. Досвідчений тренер, котрий за сумісництвом є ще й наставником молодіжної збірної України, вірить, що ці дівчата з часом повернуть клубу втрачені позиції.

«Я вважаю, що дівчата – перспективні. Ще рік-два і ми знову станемо на ноги та своїми силами будемо грати у євро-кубках», – висловив сподівання головний тренер ВК «Континіум-Волинь-Університет» Богуслав Галицький.