Жителя Литви, якого судили за незаконне придбання, зберігання і перевезення наркотичних засобів майже 12 кг психотропної речовини з вмістом метамфетаміну і його виправдали в Апеляційному суді Волинської області.

Іноземець ще у 2008 році почав розробляти план як з Литви перевезти і в Україну продати наркотики. Маючи спільників у Вінниці. він попередньо там зустрівся з ними і разом обговорили всі подробиці. Згідно плану литовець мав придбати засіб на батьківщині, привезти його, а вже компаньйони повинні були збути в Україні.

Через два місяці іноземець зателефонував з литовського номера і повідомив, що прибудуть двоє інших учасників на автомобілі марки «АУДІ А-8». Вони домовились, що продавати наркотики будуть по 3700 євро за 1 кг.

Для конспірації зустріч відбулася на окружній трасі неподалік Вінниці у готелі. Для зв’язку співучасник отримав СІМ-картку литовського оператора.

Потому, через 3 місяці для реалізації плану литовець заховавши в тайнику маншини біля коробки передач 12 пакетів наркотиків поїхав в Україну. Слідуючи всім вказівкам, він мав прибути у Вінницю через Польщу. Під час маршруту учасники обмінювались СМС-повідомленнями.

На території України через митний пост «Володимир-Волинський» Ягодинської митниці міста Устилуг Волинської області прикордонники та СБУ виявила та вилучила 12 вакуумованих пакетів наркотичного засобу. Далі з метою розкриття злочину провелося слідство під контролем та у супроводі СБ України, де вже замість порошку містився імітатор - манна крупа. Вони прибули у зазначене місце і затримали всіх інших учасників.

Апеляційний суд Волинської області виправдав громадянина Литовської Республіки у зв'язку з недоведеністю його вини у вчиненні даних злочинів.