Лише з другої спроби депутати Ковельської районної ради на засіданні чергової 38 сесії погодили кандидатуру Геннадія Андрійовича Давидюка на посаду нового головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Ковельського МТМО. Досі з часу створення Центру, а саме з 1 березня 2013 року, її обіймав заступник головного лікаря медичного об’єднання Василь Курило. Василь Ярославович повідомив, що за власним бажанням лишає крісло головного лікаря Центру, адже фізично не може поєднувати дві посади. Наразі він – заступник головного лікаря Ковельського МТМО з хірургічної роботи, - пише ПроКовель.

В. Курило запропонував депутатам погодити кандидатуру Геннадія Давидюка, який понад чверть століття пропрацював лікарем у сільській місцевості. Після закінчення Івано-Франківського національного медичного університету він працював лікарем-терапевтом у Поворській сільській амбулаторії, а згодом, коли на її базі відкрили лікарню, очолив медичну установу. Нині має статус лікаря загальної практики сімейної медицини першої категорії. 

Окремі депутати при першій спробі голосування щодо погодження нової кандидатури на посаду очільника Центру ПМСД утрималися від прийняття рішення, тому голова райради Ігор Верчук за пропозицією інших «слуг народу» повернувся до голосування. За цей час Геннадій Давидюк встиг доповісти присутнім, що він, як претендент на цю посаду, вже зумів вирішити питання щодо відновлення телефонного зв’язку в одному з сільських ФАПів, турбується, щоб зимою медичні установи  були належно підготовлені до зимового періоду. Недаремно після таких зізнань один із депутатів зазначив, що в нього складається враження ніби рада обирає не головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги, а голову колгоспу. 

Друга спроба голосування в залі щодо даного питання виявилася більш вдалою.

Нагадаємо, що Центр ПМСД Ковельського МТМО включає в себе Зеленську, Поповичівську, Старокошарівську, Мельницьку амбулаторії загальної практики сімейної медицини та дві в Ковелі. Фінансуються лікувально-профілактичні заклади Центру централізовано - Ковельським МТМО.