У зоні конфлікту на Донбасі російсько-терористичні війська продовжують вести активні наступальні дії й обстріли позицій українських військ.

Про на своїй сторінці у "Фейсбуці" написав керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, - повідомляє Еспресо.

"Відзначається ротація бандформувань у районі Спартак-Аеропорт, при цьому на території спортивного центру "Спартак" триваї активне обладнання прихованих позицій, очікується прибуття нових формувань, у тому числі підрозділів армії РФ", - йдеться у повідомленні. 

Найбільш напружена ситуація відзначається в районі н.п.Донецк, Дебальцеве, Маріуполь.

Противник не припиняє спроб захопити аеропорт в Донецьку, продовжуючи обстріли і спроби штурму. До аеропорту російські війська підтягують ствольну артилерію і РСЗВ. 

Поблизу Донецька зафіксовано переміщення 2-х батарей російських 240-мм мінометів 2С4 "Тюльпан". 

До н.п. Пантелеймонівка (Донецька обл.) перекинута маневрена бронегруппа російських військ. 

Відзначається підготовка російсько-терористичних військ до централізованої контрбатарейної боротьбі проти артилерійських підрозділів українських військ. З Росії прибули фахівці для організації подібного роду дій. 

У "ДНР" прийнято рішення мінувати "небезпечні" (в плані можливого українського наступу) ділянки. В даний момент створюється централізований запас перевезених з РФ мін різного призначення, в тому числі для ведення диверсійно-партизанської війни. 

Зафіксовані активні артилерійські обстріли позицій українських військ в районі н.п.Маріуполь, а також цивільних об'єктів. На приморському напрямку йде накопичення російсько-терористичних військ. Російських військовослужбовців масово переодягають в "ополчення". Поблизу н.п.Новоазовськ створений "навчальний центр" для підготовки місцевих бойовиків, загони яких діють спільно з підрозділами армії РФ.