Сьогодні в багатьох містах України відбулися мегамарші вишиванок. Зокрема, такі пройшли у Києві, Полтаві та Маріуполі, - повідомляє ТСН.

У вишиванках і заради миру на головні площі своїх міст вийшли тисячі українців. Під час ходи її учасники співали українські пісні, Гімн України та вигукували: "Слава Україні!", "Героям слава!", "Ми переможемо!", "Разом і до кінця!". Про це пише zik.ua.

У Києві мегамарш вишиванок стартував від Золотих воріт і далі колона рушила через Софійську, Михайлівську та Контрактову площі до Артпричалу на березі Дніпра. Кілька разів учасники зупинялися, щоб зробити колективне фото. За словами організаторів, програма мегамаршу запланована до вечора. Біля Артпричалу №2 заплановано концерт, літературна частина, показ короткометражок від BABYLON'13 і благодійний аукціон, під час якого збиратимуть кошти на АТО.


У Полтаві парад вишиванок провели до Дня міста, яке традиційно припадає на 23 вересня, передає "Полтавщина". Полтавці також пройшлися колоною центральною вулицею міста, лунали патріотичні гасла та запустили в небо велику кількість жовтих і синіх повітряних кульок та триметровий прапор України, прив'язаний до них.

На центральній площі Маріуполя на Донеччині також сьогодні було велелюдно. Там сьогодні святкують День міста – йому виповнилося 236 років. У Маріуполі влаштували два паради - вишиванок та військової техніки, уточняє УНІАН.

На паради українці вийшли у вишиванках, аби підтримати мирне вирішення збройного конфлікту на Донбасі, що триває вже понад п'ять місяців. Тим часом у Мінську вчора після чергових переговорів домовилися про наступні кроки задля встановлення миру на Сході України.