Українські військовослужбовці відійдуть з займаних ними позицій тільки в разі повного припинення вогню і тільки синхронно з аналогічним відходом бойовиків. "Одним з головних пунктів (Мінських домовленостей - ред.) є норма про припинення вогню, і потім далі йдуть інші пункти. Поки що перший пункт не виконується. Про інші ми поки що мови не ведемо", - повідомив сьогодні на брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО України Андрій Лисенко. Пише ТСН.

Лисенко наголосив, що відвід українських частин на певну відстань якщо і відбуватиметься, то тільки "синхронно, разом з виведенням російських військ".

При цьому він зазначив, що підрозділи Збройних сил України та інших силових структур продовжують дотримуватися режиму припинення вогню, який діє з 5 вересня. І українські військовослужбовці відкривають вогонь виключно у відповідь на атаки бойовиків, з метою захисту, коли є безпосередня загроза для життя. "Водночас з боку терористів і російських військових, незважаючи на підписаний у п'ятницю в Мінську меморандум про виконання зобов'язань про припинення вогню, продовжують обстріли позицій сил АТО", - наголосив він.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики обстріляли десятки позицій сил АТО у населених пунктів, а також Донецький аеропорт. Двоє українських військових загинули, вісім поранені. Сили АТО, захищаючись, ліквідували близько 40 бойовиків, 1 РЗСО БМ-21 "Град" і дві гармати.