Екс-голови Маневицької і Луцької РДА свої звільнення напряму пов'язують з політикою та просуванням "своїх" кандидатур головою облдержадміністрації Володимиром Гунчиком. Нагадаємо, сьогодні своїм Указом Президент позбавив посад двох голів РДА - Маневицької Людмилу Кирду і Луцької Юрія Цейка. У коментарі нашим кореспондентам губернатор сказав, що ці чиновники потрапили в опалу через те, що не погодили свого висування на виборах безпосередньо з ним.
«Людина не згідна - нехай іде в суд і оскаржує його. Нормальний керівник райдержадміністрації повинен був сказати: “Я балотуюся в народні депутати, я бачу себе як політичного діяча, я хочу розбудовувати державу в парламенті. Володимир Петрович, ви на нас подали відповідні документи про звільнення. Ось моя заява, і я пішов займатися в парламенті».
А також натякнув на те, що кожен з керівників районних адміністрацій, який посміє без його дозволу йти на вибори, одразу втратить посаду.
«Ні один голова РДА не підійшов і не сказав, що він збирається балотуватися в народні депутати. Тобто для них вертикаль влади президента, голови ОДА не існує. Вони вирішили діяти самостійно і президент вирішив теж діяти самостійно. Я звертаюся до інших голів РДА, якщо ви надумаєте, то з’явіться і скажіть. Я ж декого вже запланував залишити. З тих 16 там добра третина залишається», - сказав Володимир Гунчик.
Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик проігнорував запитання журналіста з приводу того, що звільнення з посади під час відпустки є відвертим порушення відповідного Закону України.
Звільнений під час відпустки екс-голова Луцької РДА Юрій Цейко запевнив, що оскаржуватиме порушення свого законного права і сподівається домогтися справедливості.
«Мені ніхто нічого не говорив. В п’ятницю була написана заява за свій рахунок, в зв’язку з тим, що я є кандидатом до Верховної ради в депутати. Заява на відпуск підписана губернатором і в той же час відбувається звільнення. Це порушення Трудового законодавства України. Я буду оскаржувати це рішення. Наразі працюють юристи. Завжди треба відстоювати. Кінець-кінцем набридло вже. Люди хочуть жити в законній державі, щоб був захист. Мені це нагадує, що хочуть все ж таки, щоб людина боялась», - так прокоментував дії свого керівника Юрій Цейко.


«Для мене це було повною несподіванкою. Я взагалі на роботі і зранку на роботі була, наради всі проводила, в оперативній нараді брала участь, селекторній нараді, яку проводив голова обласної держадміністрації. Зрештою для мене була повна несподіванка появи цього указу Президента. Я не можу сказати з чим це пов’язано», - повідомила Людмила Кирда.


Обидва голови РДА пов'язують свої звільнення безпосередньо з політикою. Як відомо, по обох мажоритарних округах, від яких вони прийняли прийняли рішення балотуватися, до Парламенту зібралися представники Блоку Порошенка. По округу з центром в Горохові - екс-губернатор Волині Володимир Бондар, а по Маневицькому округу - Сергій Третяк.
Більше того, по цих самих округах до Ради балотуватимуться два діючих нардепи-олігархи - разом з Цейком за голоси виборців змагатиметься Сергій Мартиняк, Людмилу Кирду намагатиметься перегнати Ігор Єремеєв. Ось для кого розчищають шлях до наступної перемоги - не виключають обидва звільнених посадовці.
«Також я пов’язую звільнення з тим, що балотується по цьому ж округу діючий кандидат Сергій Мартиняк. Побачив в кінцевому результаті, кого призначать і буде зразу видно чия це людина. На мою думку, Кирду звільнили за те, що вона є членом “Батьківщини”, то вже хочуть остаточно знищити. Можливо, на моє місце призначать Торчинського сільського голову Юрія Кревського як це раніше озвучував Володимир Гунчик. Не знаю хто як відреагує. Показували фотографії губернатора, де він сидить на засіданні президії Партії регіонів. Не знаю хто йому підказує і прикрим є те, що він не був на Майдані. Всі ці події мене вбивають», - прокоментував дії свого керівника в області Юрій Цейко.
«На сьогоднішній день я не зареєстрована кандидатом в народні депутати. Про звільнення фактично взнала перебуваючи в відділі чисто випадково зайшовши на сайт Волинських новин. Як кандидат ще не зареєстрована. Думка іти на вибори була. Цю інформацію знали всі, бо вона була в інтернеті. Не виключно те, що на сьогоднішній день влада і блок Порошенка дійшли до такої згоди, щоб підтримати діючих нардепів, а саме по нашому округу Ігоря Єремеєва. Відповідно готують на посади голів РДА і людей, які очолювали штаби Порошенка і, які представляють партію діючого президента. Я оскаржувати указ Президента не буду», - прокоментувала Людмила Кирда.