Голова облдержадміністрації вчергове звертається до ЗМІ, Інтернет-видань, користувачів соціальних мереж - перед тим, як висвітлювати інформацію із зони бойових дій, ретельно її перевіряти. Питання інформаційної безпеки в області порушував власкор газети «Голос України» перед Володимиром Гунчика під час брифінгу голови облдержадміністрації за підсумками його роботи впродовж двох місяців. Про це йдеться на сайті облдержадміністрації.
«Усі маємо зрозуміти, що інформаційна війна - набагато сильніша в деяких аспектах, ніж війна, коли лунають постріли. Тому автори таких матеріалів повинні ретельно перевіряти інформацію та відповідально ставитися до написаного», - зауважив голова облдержадміністрації.

Володимир Гунчик навів приклад, коли в одній з електронних газет розмістили ролик «ДНР», де бойовик допитує пораненого айдарівця: «Постає питання, чому українське видання без будь яких коментарів чи без будь якого супроводу викидає такі ролики? Вони показують, як знущаються над нашими солдатами? Я цього не розумію. Є багато інших подібних публікацій. Є журналісти, які стараються першими донести інформацію, і попадаються на «гачок» провокацій, створених спеціальними центрами і відповідними структурами».
«Якщо журналіст чи репортер подає інформацію, яка не носить конкретних прізвищ, я називаю це – анонімкою. А може кожен з нас уявити, що переживає мати бійця, яка побачить в Інтернеті такий ролик. Хто загляне в її серце і душу? Зробити людям боляче – легко, а вийти з цієї ситуації – важко. Тому, прошу уважно висвітлювати такі теми», - звернувся він з проханням до журналістської спільноти області.

«Нам потрібно навчитися використовувати матеріали, які ми отримуємо, і розрізняти їх, адже вони є агітаційними, провокаційними і просто інформаційними. Журналіст, як і кожен громадянин, теж несе відповідальність за свої дії та вчинки. І коли критикують, то, на мою думку, мають й подавати відповідні пропозиції. Я дуже поважаю журналістів, які не просто критикують, а й аналізують», - зауважив Володимир Гунчик.
Голова облдержадміністрації поінформував, що в області створена моніторингово-аналітична група з протидії інформаційній загрозі. До її складу входять представники силових органів та прес-служб ОДА, СБУ, обласної прокуратури, УМВС в області, ЗМІ. Перше засідання цієї групи відбудеться цього тижня.