Матчу «Волині» у Києві, винесеного на понеділок, чекали з особливим нетерпінням. Після авансів, щедро роздарованих команді Віталія Кварцяного, вона мала скласти екзамен гранду нашого футболу. Перед грою «хрестоносці» не були обтяжені тягарем травм. Ще раніше вибули Парцванія і Федорчук, в цілому ж Віталій Кварцяний міг сподіватися на склад, який кував перемоги проти «Зорі» та «Металурга». Так воно й вийшло – у стартовій одинадцятці вийшли ті самі хлопці плюс Кобахідзе замість Селіна в атаці та Нємчанінов замість Шіша на фланзі оборони. Цікаво, що у списку заявлених на матч гравців було аж п’ятеро вихованців школи «Динамо» – Кичак, Воронін, Новак, Шабанов і Нємчанінов.

У Сергія Реброва проблем із травмами було більше – Гармаш, Мбокані, Безус, перед матчем «зламався» Шовковський, тому в резерві у «Динамо» був юний Рудько, – ідеться на офіційному сайті ФК Волинь.

Початок гри ознаменувався фланговими дуелями Сімініна (він проводив свій 100-ий матч в УПЛ!) з Ленсом та Нємчанінова (Дмитро повернувся у стрій після кількамісячної перерви) з Ярмоленком та напівватними ногами лучан – все ж відчувалося хвилювання гостей.

Перша чверть матчу минула без моментів, але перша ж реальна небезпека біля воріт гостей завершилася голом. Ярмоленко віддав Беланді і помчав у штрафну, Юнес п’ятою скинув Андрію, центр захисту «Волині» прогавив момент і Ярмоленко із семи метрів розстріляв лівий кут воріт Неділька – 1:0.

Майже відразу кияни ще двічі дуже небезпечно атакували. Ленс знайшов у штрафній Сидорчука й той ударом в дотик промахнувся, а Беланда «вибачив» «Волинь» після пасу з флангу від Ярмоленка.

«Волинь» відповіла тільки хорошим ударом Нємчанінова з 25 метрів та небезпечною подачею на Шабанова, який, втім, зовсім трохи не встиг відгукнутися на неї…

«Динамо» встигло забити у першому таймі ще раз. Це Кравець після обрізки лучан на чужій половині віддав розрізний пас на пів-поля, Ярмоленко вийшов сам на сам, але не пошкодував віддати на Ленса. Той набігав ліворуч і розстріляв порожні ворота – 2:0.

«Волинь» показ цікавої гри вирішила відтермінувати на другий тайм, побалувавши своїх вболівальників (а таких було на НСК «Олімпійський» чимало) численними штучними офсайдами і кількома потенційно небезпечними штрафними. Особливо вдався удар Еріку, який закручував м’яча у дальню дев`ятку (завадив Рибка).

Додавати креативу в атаці Кварцяний відрядив Майкла Бабатунде, який вийшов замість опорника Шабанова. Утім, моменти у «волинян», на жаль, не з`явилися. А от одну із гострих атак господарів увінчав черговий диво-гол Ярмоленка. Мемешев віддав у простій ситуації пас супернику, пішов закид на «десятку» киян і нападник фірмовим ударом влучив у дальній верхній кут воріт Неділька. Віталію виручити свою команду у цьому моенті було дуже важко… «Ярмола», до слова, забив вже сьомий гол у ворота «Волині» і є кращим бомбардиром протистоянь цих команд.

Але ж бійцівські якості «Волині» мусили проявитися. І лучанам таки вдалося розмочити рахунок. Спочатку неймовірний сейв вдався Рибці, який парирував удар впритул від Бабатунде, якому асистував Ерік. Відразу пішла подача кутового й Жуніч головою шансів кіперу «Динамо» не залишив. М’яч влучив у стійку й потрохи закотився у дальній кут воріт Рибки – 3:1!

Утім, для більшого, наснаги і вміння в «хрестоносців» не вистачило. А от Неділько заслужив на дещицю аплодисментів, відбивши м’яч ногою після виходу сам на сам і удару Ленса. Але вже за мить Віталій нічого не зміг протиставити удару Калітвінцева із близької відстані – 4:1… Ще через п’ять хвилин Неділько врятував після удару того ж Ленса.

У Києві – перемога «Динамо». Господарі продовжили свою безпрограшну серію до 9 матчів, «Волинь» – продовжила безнічийну серію до 16 матчів (+4=0-12). Вже вшосте поспіль лучани у матчах із «Динамо» забивають у ворота киян.