Міліціонерів, які не проявили жодної реакції на чоловіка з пістолетом в центрі Києва, будуть звільнені з правоохоронних органів

Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає Еспресо.TV.

«Минулого тижня в мережі з'явилося відео про те, як журналісти зняли повну відсутність реакції співробітників міліції на молодого чоловіка підозрілої зовнішності у якого на поясі явно було видно предмет, схожий на пістолет.

Відразу ж після появи цього відео начальник Київської міліції Олександр Терещук провів службове розслідування в результаті якого було встановлено, що двома міліціонерами виявилися пересічні патрульно-постової служби та ще двома - військовослужбовці внутрішніх військ.

По київських співробітниках міліції уде прийнято рішення про звільнення з органів внутрішніх справ за дискредитацію звання працівника міліції.

За військовослужбовцям внутрішніх військ направлено документи в штаб Північного оперативного командування для прийняття рішення по суті.

Думаю що рішення буде аналогічним – звільнення», - повідомив Геращенко.

«Якби особа розгулює з знаряддям вчинила б правопорушення, то я наполягав би на порушення кримінальної справи», - додав він.

Геращенко також наголосив, що Міністерство внутрішніх справ при міністрові Арсені Авакову чує громадську думку і реагує на вимоги суспільства.

Нагадаємо, нещодавно в мережі оприлюднили відео, на якому журналіст із пістолетом за поясом намагався перевірити реакцію міліціонерів, які патрулювали вулиці в самому центрі столиці. Він підходив до кількох патрулів, однак ніхто із правоохоронців не зацікавився пістолетом, який демонстративно визирав з-за пояса.