У зв'язку зі складною ситуацією у країні та скороченням об'ємів газу на 30% для теплокомуненергопідприємств опалювальний сезон у Луцьку цього року розпочнеться лише з 1 листопада. Проте окрім цього у лучан будуть складнощі й з гарячою водою.

Про це стало відомо сьогодні під час оперативної наради міського голови.

Перший заступник міського голови Лариса Соколовська повідомила, що для того, аби не перевищувати використання об'ємів газу ДКП «Луцьктепло» розробило спеціальний графік подачі гарячої води.

Окрім цього Лариса Соколовська наголосила і на тому, що цього року початок опалювального сезону буде залежати не від температури повітря, а від міської ради.

«Згідно постанови терміни опалювального сезону визначаються місцевими, сільськими і селищними радами. В нашому випадку це міськрада. Якщо раніше ми починали опалювальний сезон згідно довідок гідрометеоцентру, що якщо температура повітря протягом 3 днів була нижче +8 градусів, то ми одразу ж включали тепло, але цього року так нажаль не буде», - заявила Соколовська.

Згодом міський голова Микола Романюк повідомив, що найімовірніше опалювальний сезон цього року розпочнеться лише 1 листопада.

Однак при цьому лучани житимуть ще й без гарячої води. Єдине чим порадував міський голова Микола Романюк – це тим, що гарячу воду не відключатимуть довше, аніж на 7 днів.

«Я зразу хочу сказати, що більше всього, що гарячої води в опалювальний сезон цілий тиждень не буде, це більше всього. Ну як мінімум це безперечно ми будемо старатись подавати воду хоча б на вихідні…от…але цілий тиждень…ну, будемо бачити, яка буде ситуація з газом, на це треба буде налаштовуватися», - пояснив Микола Романюк.