Форум Опозиційного блоку під гаслами «Мир. Стабільність. Відродження» відбувся у Луцьку. Як відомо, «Опозиційний Блок» об’єднав кілька партій та громадських організацій, що виступають за мир.

Експерти, журналісти, громадські діячі, представники бізнесу в один голос заявили, що війна – це не вихід із ситуації, яка склалася. Потрібно домовлятися, шукати компроміси і обережними кроками йти до мирного завтра.

Нейтралітет та збереження позаблокового статусу України, укріплення обороноздатності країни, соціальний захист військовослужбовців, правоохоронців, сімей загиблих та поранених унаслідок військових дій — такими є головні тези політичної платформи Опозиційного блоку.

«На жаль, окремі політики продовжують ділити нас, українців, за регіонами, мовою, ідеологією чи партійною приналежністю. І це, певною мірою, створює дисонанс у суспільстві. Люди, котрі ще вчора тиснули один одному руки, нині з-під лоба дивляться у вічі, а замість усмішки, на обличчі гримаса ненависті. Це тому, що нас свідомо розділили, нібито у кожного різна життєва позиція. А хіба це так? Хіба ми не усі за мир, стабільність, процвітання?», — висловив думку Іван Горішний, учасник форуму від міста Ковеля.