Господарський суд Волинської області виніс рішення зобов’язати підприємця Олександра Волинця сплатити неустойку в розмірі 28 000 грн. Волинській обласній спілці споживчих товариств.

Нагадаємо, минулого судового засідання сторони попросили у суду дозволу укласти мирову угоду. Волинець погодився на таку пропозицію облспоживспілки, однак, як виявилося, вона полягала в тому, щоб сплатити неустойку і укласти новий договір про оренду наново. Про це інтернет-виданню «Під прицілом» розповів представник підприємця в суді Олександр Пасічник. 

Олександр Пасічник зазначив, що, на його думку, це рішення завідомо неправосудне, тому що в оренду облспоживспілка ніякого торгового місця як певну визначену річ, не давала. Торгове місце створив сам підприємець Волинець.

«Замість того, щоб направити в правоохоронні органи факт шахрайства, що Волинська облспоживспілка протягом стількох років стягувала платню за ніщо з підприємця Волинця, голова суду суддя Микола Шум вкотре доказав, що корупція з Волинською облспоживспілкою і Господарським судом не викорінена», - прокоментував рішення Пасічник.

«Облспоживспілці потрібно було надати докази, що саме це місце належить їй, а також що саме крім земельної ділянки передається підприємцю. Ні позивач, ні суддя такого поняття не надали і просто прийняли рішення», - додав представник відповідача.

Шляхом нескладної арифметики Пасічник порахував, що щорічно тільки по одній території, що навколо торгового комплексу Завокзальний ринок облспоживспілка отримує чистого прибутку близько 60 млн. гривень. Луцькій міській раді вона сплачує по 3.60 грн за кв. метр, а з підприємців бере 60 грн.

В лютому депутати прийняли рішення розірвати такий договір оренди. Луцький міський голова Микола Романюк ветував це рішення. Є закон, що розмір суборенди не може перевищувати оренду комунального майна.

«Облспоживспілка на сьогодні є корумпована структура, яка незаконним шляхом стягує кошти з підприємців. Крім того, вони грабують ще й центральний бюджет. На жаль, корупція в нашій країні ще не викорінена, їх покривають. В мене є докази - судді, прокурори. Вже є рішення Вищого господарського суду, яке винесено на користь підприємців. Суддя Шум знехтував, просто плюнув на закон і віришив по-іншому», - висловив свою позицію представник Волинця.

Як повідомив проедставник підприємця, це рішення  вони з клієнтом будуть оскаржувати

«Ми будемо звертатися не тільки у вищі інстанції, а й до прокуратури. Нехай в прокуратурі суддя пояснить чому він прийняв рішення не на підставі закону, а на підставі власних бажань і які були для цього мотиви. Це мусить встановити слідство», - запевнив Олександр Пасічник.