Серед іншого, прем'єр закликав виконувати пункти мінського меморандуму з припинення вогню на Донбасі.
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час виступу на Генеральній асамблеї ООН відкрито звернувся до Путіна, закликавши його припинити агресію проти України.

Про це він заявив у своїй 10-хвилинній промові, передає Укрінформ.

"Пане Путін, ви можете виграти бій з військами, але ви ніколи не виграєте бій з об'єднаною Українською нацією", - нагоглосив український лідер.

Він нагадав, що "Росія порушила низку двосторонніх і багатосторонніх міжнародних угод", починаючи зі Статуту ООН, завершуючи резолюціями щодо боротьби з тероризмом, прийнятим в ООН.

"Ми знаємо, що таке тероризм, ми настійно закликаємо Росію відвести свої війська, свою артилерію, припинити постачати підтримуваних нею терористів, відновити контроль на російсько-українському кордоні і почати реальні мирні переговори", - заявив Яценюк.

Він визнав, що військовий варіант вирішення кризи в Україні - не найкращий. "Цей підхід повинен бути всеохоплюючим, який включатиме дипломатичні, фінансові, політичні, і в крайньому випадку - військові варіанти", - наголосив прем'єр.

Яценюк закликав російську сторону виконувати всі 12 пунктів Мінського меморандуму, зазначивши, що "це не меню, в якому можна вибирати".

Він також звернувся до міжнародного співтовариства, щоб вона допомогла притягти до відповідальності винних у трагедії зі збитим пасажирським літаком Малайзійських авіаліній, яку він назвав "злочином проти людства".

Прем'єр-міністр також висловив упевненість, що Україна відновить контроль над усією своєю територією, включаючи Крим.