Веселе диво на обшарпаній і потрісканій стіні кінотеатру примудрився створити 29-річний інженер-електрик із Луцька. Незабаром це місце буде культовим для молоді. Сюди вже ходять фотографуватись нововолинці й гості міста. Пише Нововолинськ діловий.

Страхітливо сірий і досить-таки запущений кінотеатр у центрі Нововолинська після наших критичних публікацій про його аварійний стан узялися розфарбовувати молоді художники. Звісно, їхні зусилля на тлі обшарпаних дверей, тріщин у стінах і баюр попід стінами виглядають відчайдушно наївними. Та й цеглина на голову митця чи вдячних глядачів може впасти — стіни ж бо реально обсипаються.

Однак плоди такої неформальної творчості милують око сотень нововолинців, які щодня минають це згасле вогнище культури.


Ядучо-рожевий колір надійно прикрив оголошення наркодилера, яке зухвало стирчало тут раніше... 

На цій стіні вправлялись юні нововолинські художники: отак прийшли й розмалювали на власний розсуд. Ще б графіті-страхіті замазати, стіну підрихтувати і баюру пісочком засипати. Чи квітник там облаштувати...

 

Так виглядала творча майстерня 29-річного Романа Фесюка — вихідця з Нововолинська, інженера-електрика за фахом. Він спеціально приїхав до рідного міста, аби розписати задню стіну кінотеатру.

 


У це дуже оригінальне панно з філософським підтекстом Роман Фесюк вклав усю свою ліричну душу… і дрібку гумору. Ні, це не Ноїв ковчег. Це просто всі ми в одному човні. Хтось почувається левом, хтось — лисицею, а хтось… обирайте самі, кому на панно що ближче!