Центральна виборча комісія оприлюднила постанову про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати України. Серед них колишній багаторічний Луцький міський голова Антон Кривицький та підприємець Олексій Чайка.

До Центральної виборчої комісії 18 вересня 2014 року надійшли заяви громадян України Погребняка Валерія Миколайовича, Шевчука Руслана Богдановича, Бондарука Романа Анатолійовича, Кривицького Антона Федоровича, Чайки Олексія Феофановича про самовисування разом з іншими документами щодо реєстрації їх кандидатами у народні депутати України в одномандатних виборчих округах № 14, 17, 20, 22 відповідно на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року.

Розглянувши зазначені документи, Центральна виборча комісія встановила їх невідповідність вимогам Закону України "Про вибори народних депутатів України" (далі – Закон).

Так, на порушення вимог пункту 1 частини другої статті 55 Закону заява Погребняка В.М. про самовисування датована іншим днем, ніж день її подання, а саме 17 вересня 2014 року, натомість подана до Центральної виборчої комісії 18 вересня 2014 року.

У заяві Кривицького А.Ф. про самовисування відсутнє зобов’язання у разі обрання його народним депутатом України припинити діяльність, яка відповідно до Конституції України та законів України несумісна з мандатом народного депутата України, або зазначення, що така діяльність ним не здійснюється, що є порушенням пункту 1 частини другої статті 55 Закону.

Усупереч вимогам пункту 2 частини другої статті 55 Закону автобіографія Чайки О.Ф. не містить відомостей про його громадянство із зазначенням часу проживання на території України, посаду (зайняття), місце роботи та контактний номер телефону.

Також не відповідає вимогам пункту 2 частини другої статті 55 Закону автобіографія Бондарука Р.А., в якій відсутні відомості щодо його партійності.

В автобіографії Шевчука Р.Б. не зазначено відомостей про судимість, що не відповідає вимогам пункту 2 частини другої статті 55 Закону.

За таких обставин подані документи Погребняка В.М., Кривицького А.Ф., Чайки О.Ф., Бондарука Р.А., Шевчука Р.Б. не є відповідними заявами про самовисування та автобіографіями кандидатів у народні депутати України в розумінні пунктів 1 та 2 частини другої статті 55 Закону.

Згідно з пунктом 2 частини першої статті 60 Закону Центральна виборча комісія відмовляє в реєстрації кандидата у народні депутати України у разі відсутності документів, зазначених у частині другій статті 55 Закону.

Враховуючи викладене, відповідно до частини другої статті 55, частини третьої статті 56, частин першої, шостої статті 59, пункту 2 частини першої, частини другої статті 60 Закону України "Про вибори народних депутатів України", керуючись статтями 11 – 13, пунктом 17 статті 19 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

1. Відмовити в реєстрації кандидатів у народні депутати України Погребняка Валерія Миколайовича в одномандатному виборчому окрузі № 14, Шевчука Руслана Богдановича в одномандатному виборчому окрузі № 17, Бондарука Романа Анатолійовича в одномандатному виборчому окрузі № 20, Кривицького Антона Федоровича та Чайки Олексія Феофановича в одномандатному виборчому окрузі № 22 на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року.

2. Повернути Погребняку В.М., Шевчуку Р.А., Бондаруку Р.А., Кривицькому А.Ф., Чайці О.Ф. внесені ними грошові застави.

3. Копії цієї постанови надіслати Погребняку В.М., Шевчуку Р.А., Бондаруку Р.А., Кривицькому А.Ф., Чайці О.Ф.

4. Цю постанову оприлюднити на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.