Вільна економічна зона вводиться в Криму на 10 повних календарних років.
Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про податковий і митний контроль у вільній економічній зоні (ВЕЗ) Криму і про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України", прийнятий ВР 14 серпня. Пише Корреспондент.net.

Як повідомляє прес-служба парламенту, закон передбачає, що на території вільної економічної зони Криму діє особливий правовий режим економічної діяльності фізичних та юридичних осіб, в тому числі особливий порядок застосування норм регуляторного, податкового та митного законодавства України, а також особливий режим внутрішньої і зовнішньої міграції фізичних осіб.
Євросоюз запровадив санкції проти Криму

У межах вільної економічної зони Криму створюється вільна митна зона. ВЕЗ Криму вводиться на 10 повних календарних років, починаючи з дати набуття чинності цього закону.

Як повідомляв Корреспондент.net, 14 серпня народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект № 4032а про податковий і митний контроль у вільній економічній зоні Криму та особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України. За відповідне рішення проголосували 238 парламентаріїв.

Згідно з проектом закону, його головними цілями є надання стимулів для зростання інвестиційної активності, розвитку туристичної інфраструктури і збільшення трудової зайнятості жителів Криму. А також підняття ролі територіальних громад півострова при вирішенні повсякденних питань їхнього життя.