Представники Євросоюзу заявили про готовність допомагати волинянам у розвитку проектів територіальних громад. Зокрема, європейці обіцяють профінансувати відновлення базової соціальної та комунальної інфраструктури в таких пріоритетних сферах діяльності як енергоефективність, охорона здоров’я, охорона навколишнього середовища, розвиток малого аграрного бізнесу. Також надаватимуть грошову підтримку уряду України у впроваджені реформ децентралізації влади, та поширенні інноваційних підходів щодо спільного планування та сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні.
Про це сьогодні, 30 вересня, йшлося у стінах Волинської обласної держадміністрації під час представлення уже третього етапу спільного проекту ЄС та ООН. Очільникам місцевих громад новий проект представив міжнародний менеджер спільного проекту ЄС та програми «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Джейсінгх Сах.
Волинські владці обговорили подальшу співпрацю з Європейським союзом, та його сприяння розвитку і покращення умов життя людей Волинської області.
Впровадження першого етапу проекту розпочалось ще 30 квітня 2008-ого року. Згодом, у липні 2011-того року, на Волині успішно розпочалась друга фаза. Протягом цього періоду 72808 волинян змогли покращити умЄови свого життя через реалізацію мікропроектів. Відновлені дитячі садочки та школи. медичні пункти, доступ до якісної води, впроваджене енергозберігаюче вуличне освітлення, та ін.
Нинішній етап розрахований на період 2014 - 2018 років. Загальний бюджет проекту становить 23 800 000 євро, які надані Європейським Союзом.