Житель села Куснища Любомльського району під час конфлікту облаяв сільського голову села Сергія Боярчука за що і загримів на лаву підсудних.

24 липня цього року житель села Куснища Віктор Гуменчук поїхав за село, аби накопати піску. Як розповів сам обвинувачений Віктор Гуменчук він єдиний на усе село, хто має трактор із навантажувачем, а тому односельчани часто просять його допомогти щось привезти трактором.

Того дня молодий чоловік на прохання свого знайомого поїхав за село, аби набрати піску. І в самий розпал роботи на місце, де зазвичай селяни викопували пісок, навідався сам сільський голова Сергій Боярчук. Голові сільради не сподобалося те, що без його відома чоловіки вигрібають трактором пісок, почав з ними сваритися, і одразу ж викликав працівників міліції.

Коли ж правоохоронці приїхали і почали складати протокол про адмінпорушення, горе-копач Віктор Гуменчук у розмові зі своїм другом почав лаятися в адресу сільського голови. Останній почув, що про нього говорять і так обурився, що одразу ж написав заяву в міліцію.

І вже на судовому засіданні стало відомо, що окрім лайки Віктор Гуменчук ще й засипав перед автомобілем сільського голови піском дорогу так, що той голова не зміг виїхати.

Справу про адмінпорушення розглядали у Любомльському районному суді, який призначив хулігану покарання у вигляді 60 годин громадських робіт.

Однак сам обвинувачений не погодився із постановою і подав апеляційну скаргу, у якій просив змінити призначене йому покарання з громадських робіт на штраф.

На засіданні Апеляційного суду Віктор Гуменчук підтримував свою апеляційну скаргу і просив таки призначити йому штраф, як покарання,у зв’язку з тим, що невдовзі він планує поїхати на роботу закордон.

Однак суддя Сергій Міліщук залишив апеляційну скаргу без задоволення, а постанову Любомльського районного суду без змін.