Лікарі Нововолинська наголошують на значному збільшенні випадків захворюваності на цукровий діабет, – повідомляє інтернет-видання «БУГ».

У кабінеті №5 поліклініки Нововолинська визначають серцево-судинні ризики інфарктів і інсультів, вимірюють артеріальний тиск, рівень цукру і холестерину в крові, навіть вагу і ріст для визначення індексу маси тіла та ризик цукрового діабету. Для цього беруть кров з пальця або з вени натщесерце.

«Взагалі кабінет працює з понеділка по п’ятницю, але люди не надто часто звертаються, тому ці два дні ми присвятили профілактиці. За два дні кабінет відвідало 23 людини, це люди старшого віку, за п’ятдесят років. Люди, що звернулися, в більшості мають підвищений ризик серцево-судинних захворювань і високий рівень цукру, а також проблеми з холестерином – таким ми рекомендуємо гіпохлестеринемічні препарати»,- розповідає сімейний лікар Аліна Бурачевська.

Лікар зазначає, що збільшилася частота захворюваності на цукровий діабет другого типу, частіше він став траплятися у молодих людей від тридцяти років. Із тих , хто звернувся до кабінету за два дні, у п’ятьох людей рівень цукру був значно підвищений.

Профілактика полягає у здоровому способі життя: відмова від паління, шкідливої їжі, вживання меншої кількості солі. А ще – менше хвилювань. Також лікарі радять людям більше звертати увагу на своє здоров’я і вчасно звертатися за медичною допомогою.

Читайте також: Поранених у зоні АТО об'єднають в один реєстр

Деякі волинські «швидкі» працюють в екстремальних умовах

Серед чоловіків зменшується кількість курців