Не так давно обласна влада презентувала «соціальний хліб» від підприємства «Теремнохліб» за ціною 3 гривні 30 копійок за буханку. Але хто кого дурить? Кого - зрозуміло – людей. Лишлося з’ясувати - влада чи підприємство «Теремнохліб». Пише ТРК «Аверс».

Після того, як «Теремнохліб» збільшив ціну буханця хлібу аж на 50 копійок, його вартість сягнула майже 5-ти гривень. Тоді місцеве тервідділення Антимонопольного комітету та обласна держадміністрація взялися проводити наради та наголошувати: таке здорожчення цін необґрунтоване. Зрештою, дійшли висновку: «З 24 вересня запустити виробництво хліба для соціально незахищених верств населення хліб білий першого сорту за ціною… 3 гривні 30 копійок за буханку хліба 700 грамову, це нижче на 1.20», - зазначив директор департаменту АПР Юрій Горбенко.

Продаватимуть хліб за такою ціною лише в кіосках мережі «Теремнохліб». Та не все так просто. З початку минулого тижня продавець, згідно з накладною, за 3.48 може продати лише 12 хлібин в день. Решта - як і було за 4.76.

Продавчиня Людмила: «От накладна. Бачите, написано, хліб соціальний білий: 1 ящик - це 12 булочок нам дають зранку. а друга ходка вже в мене була за 4.76».

Проте, як з’ясувалося, купити хліб за нижчою ціною — розкіш.

Продавчиня Людмила: «Зранку приходять бабушки, дєдушки і розбирають».

Хто ж опиниться в списку 12-тьох щасливчиків вирішує, ймовірно, сам крамар.

Продавчиня Людмила: «Ми стараємося продавати таким бабушкам, дєдушкам, глянеш на людину і шкода їх, розумієте?».

Продавчиня Леся: «Не дають в такій кількості його, щоб ми могли пропонувати для кожного клієнта. Це обмежено».

Тож за яким принципом мають розподілятися ті 12 буханців хліба? Може розігруватися в лотарею?

Влада ж, почувши про ціну 3. 30, заспокоїлася та просто, заплющивши очі, пішла на такі собі поступки виробнику. Насправді ж, нижча ціна на хліб для соціально незахищених верств населення стала просто відмазкою, для влади і підприємства. Бо ж можна ж відзвітуватися, що на Волині соціальний хліб найдешевший в Україні.