Жителька Коморських островів намагалася дістатися до Європи із чужим паспортом. Про це повідомляє начальник прес-служби Луцького прикордонного загону підполковник Олег Личковський. 

У понеділок, 29 вересня, охоронці кордону в пункті пропуску для залізничного сполучення «Ягодин-залізнична станція» під час прикордонного оформлення потягу сполученням Київ-Варшава затримали жительку Коморських островів. Вона завідома пред’явила чужий паспорт громадянки Франції.

Під час огляду особистих речей у порушниці також виявили її справжній паспорт та запрошення на навчання до ВНЗ міста Одеса.

Крім цього, прикордонники затримали громадянина Франції, що супроводжував дівчину. Як стало відомо з його слів, він є її законним чоловіком. Саме з метою подальшого виїзду дружини до Європи громадянин Франції заздалегідь привіз паспорт своєї сестри до Одеси.

Натомість тепер затриманому громадянинові Франції доведеться відповідати перед законом за організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України.