Питання соціального захисту працівників, зайнятих на роботах зі шкідливими та важкими умовами праці, перебуває на постійному контролі управління економіки Луцької міської ради, - йдеться на сайті мерії.

За 9 місяців ц.р. проведено перевірки 34 суб’єктів господарювання, які використовують працю найманих працівників в умовах, що не відповідають санітарно-гігієнічним нормам. Кожна шоста перевірка – повторна.

В ході перевірок було обстежено 481 робоче місце, при цьому налічувалось 134 робочих місця, зайнятість на яких дає право працівникам на пенсію за віком на пільгових умовах за Списками №1 та №2.

Спеціалісти встановили, що із загальної кількості робочих місць атестовано 438 або 91,1%. За результатами атестації працівникам встановлені пільги та компенсації за роботу у несприятливих умовах праці.

Одночасно вдалось з'ясувати, що окремі роботодавці не виконують свої зобов’язання щодо соціального захисту своїх працівників. Зокрема, не розпочали роботу з проведення атестації робочих місць за умовами праці у Луцькій місійній книжковій фабриці «Християнське життя» (директор Товстенюк В.В.), ТзОВ «Хос-Сервіс» (директор Козаковцева З.А.) Працівники, роботодавці яких уникають проведення атестації робочих місць, позбавлені пільг за умови праці. За результатами перевірок керівникам рекомендовано провести атестацію та визначити пільги працівникам.

Керівники та наймані працівники міста можуть отримати методичну та консультативну допомогу щодо проведення атестації робочих місць за умовами праці у відділі праці управління економіки Луцької міської ради за телефонами 777-909, 777-907 (кабінети 124; 122