У Господарському суді зараз розглядається справа за позовом ДП «Волиньторф» до ТзОВ «Пром-Газ-Інвест» про стягнення 503 200 гривень заборгованості за договором купівлі-продажу цінних паперів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що з ДП «Волиньторф» майже 6 мільйонів гривень вивели фірми, що входять до складу паливно-промислової групи «Континіум».

До березня минулого року підпиємством керував Іван Киричик. Однак, коли закінчилася дія його контракту, на місце керівника підприємства призначили Олександра Шульгу.

Однак працівникам «Волиньторфу» така кандидатура не припала до душі, і вони вимагали повернення Івана Киричика. Саме з цим питанням люди й звернулися до народного депутата від їхнього округу Ігоря Єремеєва.

Нардеп пообіцяв допомогти людям, а натомість «прилаштував» на місце директора підприємства «свою людину» Сергія Голоюха.

І саме за сприяння Сергія Голоюха підприємство і лишилося «голе-босе».

Маючи повноваження керівника державного підприємства, Сергій Голоюх спочатку прибав у Компанії з Управління Активами «Прайм Тайм» цінних паперів на загальну суму майже 6 мільйонів гривень, і... у той же день продав іншій фірмі «Пром Газ Інвест», яка, як і фірма-продавець, входить до паливно-промислової групи «Континіум».

Згодом на місце директора підприємства знову призначили Івана Киричика, який розповів кореспонентам інтернет-видання «Під прицілом», що підприємство зараз намагається повернути собі кошти, які не так давно вивели.

«Ми подали позов по цій справі. Мабуть місяць назад були в один день куплені і продані цінні папери і виведені кошти з відтермінуванням повернення коштів до 31 грудня цього року. Але ситуація виглядає так, що ми підписали додаткову угоду до 31 червня. Зміни в договорі були внесені, але гроші повернуті не були. І ми подали позовну заяву», - розповів директор «Волиньторфу».

Іван Киричик запевняє, що позови «Волиньторфу» доводиться заявляти частинами, позаяк не вистачає коштів на сплату судового збору при вимаганні однієї суми.

«Ми подали позов тільки на півмільйона, тому що судовий збір 10 тисяч. Другий позов на решту суми теж поданий, але  судове засідання ще не призначили. І це в загальному нам обійшлося 80 тисяч тільки судового збору. І не відомо ще чи гроші повернуться. Загальна сума 6 мільйонів. Якщо дивитися суто бухгалтерську сторону то буде 5 600 000», - додав директор ДП «Волиньторф».

На перше судове засідання ніхто не зявився з боку фірми «Пром Газ Інвест», а тому розгляд справи одразу перенесли.

Крім того, Іван Киричик повідомив нам, що 22 вересня з робочим візитом на підприємство завітав сам нардеп Ігор Єремеєв. Вочевидь, перед виборами вирішив заручитися підтримкою селян і трудівників, однак зустріч пройшла швидко і лаконічно.

«Знаю, що він зараз відвідує майже всі села. Був візит депутата минулого тижня. Колектив зібрався послухати депутата. Перше питання було чи повернуті виведені кошти. Відповідь була, що кошти не повернуті, тому весь колектив дружно встав і вийшов не схотіли більше слухати депутата. Зустріч тривала три хвилини», - розказав Іван Киричик.

Через безгрошів'я, якому посприяв нардеп, підприємство могло взагалі збанкрутувати і припинити свою діяльність, якби не самі працівники. Іван Киричик розповів про те, що люди погодилися працювати на півставки.

«Кошти виведені якраз перед сезоном заготівлі торфу, коли потрібно дуже значні затрати, щоб провести цей сезон, щоб заготовити торф. Люди працювали по півдня на півставки. Недоотримували зарплату, але розуміючи те, що якщо не заготовимо торфу зараз, то перспективи на цілий рік не буде. Тому люди з розумінням віднеслися до того. Було погоджено з профспілковим комітетом і складено режим роботи по півдня. Але люди відчувають, що вони недоотримують зарплату».

Наостанок Іван Киричик запевнив, що буде робити усе можливе для того, аби стабілізувати ситуацію на підприємстві та повернути виведені з нього кошти.

Ми ж у свою чергу і надалі слідкуватимемо за розвитком подій та судових процесів.