Неймовірна за своїм рівнем нахабства і цинізму акція у ці хвилини проходить у Києві біля Кабінету міністрів України: на ній шахтарі з окупованих терористами з «днр» територій вимагають від української влади виплати зарплат і соціальних допомог.

Акція шахтарського «протесту» проходить під гаслом «Люстрація по-шахтарськи», повідомляє «Преса України».

Учасника акції запланували навіть якийсь флеш-моб з використанням підручних засобів «народної люстрації».

«Гірники не хочуть повернення в 90-ті роки, а тому будуть вимагати від посадових осіб погашення заборгованості по заробітній платі, адже на деяких шахтах її не виплачують з червня», - йдеться в повідомленні шахтарів.

Чому донецькі шахтарі вимагати свого приїхали в Київ, а не в Донецьк до новоявлених лідерів «днр» Губарева і Пушилина – „сміливі” шахтарі відповідати не хочуть.

Перехожі, за повідомленнями з соціальних мереж, проходячи біля «акції протесту», здивовано крутять пальцями біля скроні.

Нагадаємо читачам «Преси України», що всі належні виплати та зарплати український уряд пообіцяв виплачувати виключно на тих територіях, де воно повністю контролює ситуацію.

Також потрібно відзначити той факт, що ще в травні місяці шахтарі підтримали терористів з «днр», вийшовши на мітинг на їх підтримку. Відео з шахтарського мітингу, що проходив у Донецьку 18 червня, трохи нижче підтверджуєть це.

Так що в цій ситуації «нещасним» шахтарям можна дати лише одну пораду - в поїзд і додому в Донецьк... Потрібно відстоювати свою свободу на гідне життя не в Києві, а у себе вдома.