У стінах Волинського СБУ відбулася зустріч регіональних та міжрегіональних представників ЗМІ із військовими журналістами. Про це інформує «Волинська правда».

Із пресою зустрілися офіцери регіонального медіа-центру Міноборони, декотрі із них кілька місяців перебували у зоні АТО.

Регіональні медіа-центри були створені у 2007 році після реформування органів воєнної преси. Нині діє шість таких медіа-центрів у Львові, Одесі, Харкові, Чернігові, Києві та Дніпропетровську. Раніше такий центр діяв у Криму, проте він був виведений із півострова.

Під час зустрічі йшлося про те, як журналісту потрапити до військової частини, що можна показувати представникам ЗМІ, а що ні.

Військові журналісти переконують, що перекриття доріг, дзвінки родичам із проханням допомоги - це сплановані акції для дестабілізації ситуації в регіоні. Мовляв, бойовий підрозділ, який справді лежить під «Градами», ніколи не буде телефонувати і скаржитися.

Журналістам повідомили, що мобільний телефон - це ворог нашого солдата. Мовляв, не можуть солдати дзвонити із зони обстрілу, адже там не працює жодний мобільний телефон. Як розповіли на зустрічі, у росіян є автомобілі спецзв’язку, які можуть відстежувати до 600 мобільних телефонів і можуть моделювати дзвінки.

Військові стверджують, що журналісти зараз стали солдатами в інформаційній сфері.

Під час зустрічі журналісти мали змогу приміряти амуніцію військових - бронежилет та шолом. Показали і жахливе начиння «пекельних машин».