Нещодавно з курортного комплексу «Буковель» повернулась група бійців АТО, які відпочивали там із своїми сім’ями. Тиждень відпочинку в Карпатах подарував військовим благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – «Новий Луцьк», - інформує інтернет-видання «Під прицілом».

Зокрема, у рамках початку реалізації комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції та їхніх сімей з Буковелю щойно повернулось 4 сім’ї військовиків. Загалом на відпочинку вже побувало аж 17 учасників АТО разом зі своїми сім’ями та близькими людьми.

Нам вдалось поспілкуватись з двома солдатами, і дізнатися їх враження від відпочинку. Власне Сергій та Василь саме прийшли у відпустку. Хлопці були мобілізовані до 51 бригади, однак згодом їх перекомандирували до 24-ї бригади. Туди пішла зенітна і мінометна батареї волинських бійців. Саме там їм довелось побачити усе пекло війни на сході: Красний Лиман, Лутугіно.

«Були моменти коли вже думали що все. Ми прикривали артилерію… Бувало їдеш на машині а поруч тебе розриваються снаряди. Один за одним… І лиш закриваєшся бронежилетом, аби у тебе не влучив осколок», - пригадує Василь.

«Та нам пощастило – в нас не було майже ніяких втрат. Тільки п’ятеро наших хлопців отримали поранення. Я то не є сильно віруючий, але там хрестився,і хлопці молились. Не так страшно жити як страшно вмерти від рук людей, які називали себе братами українців», - щиро зізнається Сергій.

За словами дружин військовиків – за 5 місяців у гарячих точках хлопці пройшли те, чого й ворогу не побажаєш.

«Я не знаю, ми напевно другого АТО не переживемо. Їм тяжко там, а ми тут переживаєм і страждаєм. Для сімей це дуже тяжко», - зауважила дружина військовика Ліза.

За словами рідних, саме тут, отримавши довгоочікувану відпустку на 20 днів та відпочивши у Буковелі, хлопці почали спати спокійно. Цим вони завдячують благодійному фонду «Фонд Ігоря Палиці – «Новий Луцьк», який взявся допомагати учасникам АТО.

«Співпрацею з фондом Ігоря Палиці ми дуже задоволені. По-перше там відношення людське і сама Ірина Мирославівна (Констанкевич) чекала наших хлопців коли вони прийдуть у відпустки аби дати їм путівки оздоровитись. Також дали по тисячі гривень матеріальної допомоги. В міській раді до нас зовсім інше відношення. Здавалося б програму підтримки сімей-учасників АТО, яку наполегливо просувала Ірина Мирославівна, її прийняли, та результатів нуль», - бідкається дружина солдата Василя.

Наразі вже 17 сімей відпочило в Буковелі, днями ж туди поїхало на відпочинок ще 9 учасників АТО з рідними.