З достовірних джерел Київська Патріархія отримала інформацію про те, що російськими спецслужбами на свято Покрови Пресвятої Богородиці, 14 жовтня ц .р., готуються численні провокації у Києві та в областях України з метою розпалення релігійної та суспільної ворожнечі. Цю сенсаційну новину 10 жовтня ц. р. оприлюднила прес-служба УПЦ Київського патріархату. Пише Волинська газета.

Священнослужителі однієї з гілок православ’я в Україні застерігають:
«Під виглядом українських націоналістів та прихильників Київського Патріархату провокаторами готуються напади на Києво-Печерську Лавру та храми Московського Патріархату. Вже зараз з різних областей України надходить інформація про розповсюдження листівок нібито від імені українських патріотів та прихильників Київського Патріархату, в яких містяться заклики на Покрову, 14 жовтня, вчинити фізичну розправу з духовенством Московського Патріархату та захоплювати храми УПЦ МП. Наскільки нам відомо, 14 жовтня вищі керівники УПЦ МП планують перебувати закордоном. У зв’язку з цим з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета Прес-центр Київської Патріархії офіційно заявляє, що Київський Патріархат не причетний до підготовки та можливого вчинення силових дій щодо Києво-Печерської Лаври, храмів та духовенства Московського Патріархату в Україні, не має жодного відношення до виготовлення і розповсюдження листівок із закликами до насильства проти священиків та храмів Московського Патріархату».
Духовенство також вважає, що обрання для організації провокацій свята Покрови Пресвятої Богородиці – «дня, коли вшановуються українські козаки та повстанці УПА, – в якості дати провокацій, виявлення однакових за замістом листівок у різних областях України (зокрема, у Рівненській та Херсонській областях), свідчить про скоординовану і масштабну підготовку провокації».
Виходячи з вище наведеного, «Київський Патріархат вкотре офіційно заявляє про засудження насильства проти духовенства чи храмів Московського Патріархату. Перехід священиків і громад УПЦ МП до Київського Патріархату може відбуватися лише на добровільній основі шляхом волевиявлення самих парафіян – як це передбачено українським законодавством. Антиукраїнська і сепаратистська агітація, яку дозволяють собі вести деякі представники Московського Патріархату в Україні, також повинна зупинятися не шляхом беззаконного насильства, а у визначений законами спосіб.
Тому ми відкидаємо звинувачення на нашу адресу в «захопленні храмів», що останнім часом звучать з боку Московського Патріархату, як безпідставні. Якщо парафіяни якоїсь з громад УПЦ МП мають бажання об’єднатися з Київським Патріархатом – вони це роблять за власним волевиявленням, а наша Церква на їхнє прохання лише допомагає захистити їхнє власне рішення від тиску та провокацій з боку прихильників Московського Патріархату.
Закликаємо всіх наших вірних і прихильників в жодному разі не брати участі у підготовці та проведенні насильницьких дій проти духовенства і храмів Московського Патріархату, в тому числі в тих, які плануються агентами російських спецслужб на 14 жовтня. Також закликаємо державну владу звернути увагу на підготовку до цих провокацій та не допустити їхнього втілення в життя».
Наразі офіційних коментарів із боку ієрарха УПЦ митрополита Онуфрія немає. Нічого не коментують і вітчизняні силовики, тоді як резидент Петро Порошенко не виключив, що 14 жовтня в Україні справді можуть відбутися провокаційні випади, адже саме на цей день заплановано провести одне з останніх засідань чинного парламенту, де остаточно проголосують за люстрацій ні процеси та погодять призначення замість Валерія Гелетея вже п’ятого з початку нинішнього року Міністра оборони України.
Наш кор.
На фото «Волинських новин»: Свято-Покровська церква в Луцьку належить до юрисдикції конфесії, яку в народі іменують як УПЦ Московського патріархату, за неналежної профілактичної роботи правоохоронців та поганій контррозвідувальній діяльності також може стати об'єктом провокацій російських спецслужб.