На волинських пунктах прийому цукрових буряків лежить більше 100 тисяч тонн солодких коренів, а в області працює лише два заводи, які вже відстають від запланованих графіків виробництва.

Про це йшлося під час оперативної наради у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика сьогодні, 13-го жовтня. Пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

«Ситуація на волинських цукрових заводах склалася так, що зараз в області їх працює два: ПАТ «Гнідавський цукровий завод» та Іваничівський ПП «Європацукор». Вони вже переробили більше 300 тисяч тонн буряків. Є графіки поставок від юридичних і фізичних осіб, та вони порушуються. У пунктах прийому цукрових буряків лежить більше 100 тисяч тонн сільгосппродукції і для її переробки необхідно 10-15 днів. Буряки ще довозять», - поінформував директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко.

Окрім того, що заводи не встигають вчасно переробляти усю продукцію, зі слів чиновника, є ще одна проблема – на окремих бурякопунктах обіцяють «золоті гори».

З цього приводу Юрій Горбенко звернувся до губернатора, аби він розібрався щодо цінової політики, аби потім обмануті люди не приходили скаржитися.