Продажних міліціонерів і суддів необхідно відправити у відставку. З такою вимогою луцькі підприємці пікетували Адміністрацію президента сьогодні, 13 жовтня, повідомляє кореспондент FaceNews.

«В той час, як органи цивільного контролю зосередили свою увагу на сході України, волинські прокурори і судді займаються правовим тероризмом», - заявив журналістам представник ініціативної групи, організатор акції підприємців Володимир Кунц. - «Їх потрібно всіх звільнити і негайно створити резервний кадровий фонд юристів для оновлення кадрового складу судової системи та правоохоронних органів».

Не влаштовують пікетників і київські інстанції. За словами підприємців, Генпрокуратура, Печерський і Вищий господарський суди бездіють щодо вищих посадових осіб. Зокрема мова йде про невнесення відомостей до єдиного реєстру досудових розслідувань Вищого господарського суду.

Крім того, луцькі правоохоронці відмовляються реєструвати факти побиття місцевих підприємців. «У нас є такий підполковник міліції Карпук, у якого на столі лежать наші скарги, а він не визнає нас потерпілими», - скаржаться пікетники.

На їх думку, Україні необхідні органи, які будуть розслідувати скарги на діяльність подібних правоохоронців і контролювати судові рішення по резонансних справах. І допомогти в створенні таких органів може тільки президент.