Лучанина притягнули до кримінальної відповідальності за те, що він незаконно продавав протягом двох років отруйні речовини - пестициди та агрохімікати. Впродовж цього періоду він збув 7520,308 літрів отруйної рідини та порошкоподібних речовин загальною вагою 703 кг, з яких незаконно повторно збув 109, 5 літрів.

Підприємець власним автомобілем перевозив отруту і зберігав у торговому контейнері на ринку та в гаражі. Він не мав спеціального дозволу Міністерства природи України, продаючи хімікати у великих кількостях.

Таким чином обвинувачений вчинив злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров'я населення. Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів.

Під час досудового розслідування між прокурором прокуратури м. Луцька Ярмольським А.І. та обвинуваченим була укладена угода про визнання винуватості. Сторонами узгоджено, що при затвердженні угоди підсудному буде призначене покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років, з іспитовим строком на 2 роки.

Луцький  міськрайонний суд Волинської  області засудив до п’яти років позбавлення волі з іспитовим строком тривалістю два роки.