На Волині не всі платять податок за оренду землі, через що область недоотримує мільйони гривень. Аби цю ситуацію змінити, вирішили для початку визначити найбільших порушників по районах.

Про це йшлося під час оперативної наради у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика 13-го жовтня, - пише Інформаційне агенство Волинські новини.

«Щодо неплатників оренди за користування землі, то величезні суми коштів не поступають в бюджети усіх рівнів, а це наші з вами доходи. Є таке, що люди довго користуються земельними ділянками і не платять зовсім, як так?! Ніхто не давав право не сплачувати податки. Прошу це питання розібрати по районах і 10-го листопада хочу почути докладний звіт на засідання колегії», - звернувся до голів райдержадміністрацій губернатор.

Сума, яку недотримує Волинь – не менше 3,2 мільйона гривень.

«Згідно з нашими підрахунками, втрати на сьогодні - не менше 3.2 мільйона гривень. Це щонайменше, якщо врахувати те, що в договори про оренду не внесенні необхідні зміни», - коментує для Інформаційного агентства Волинські Новини керівник прес-служби ГУ Міндоходів в області Олена Нікотіна.

Окрім того, зі слів директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрія Горбенка, на Волині є ще 100 тисяч гектарів різних земель, які не обробляються.