У Дебальцевому відбуваються робочі зустрічі щодо розмежування буферної зони між представниками армії України, Росії та збройних формувань бойовиків так званих "ДНР" і "ЛНР". Попри це та оголошене перемир'я з підконтрольної терористам території тривають обстріли, йдеться в сюжеті ТСН.

Учасники переговорів фіксують усі випадки порушення домовленостей про припинення вогню. І намагаються по кожному із них з'ясувати, хто саме стріляв і з якою метою.

В одному з таких обстрілів загинув український військовий. Іще 19 зазнали поранень.

Представник "ДНР" на переговорах, який переконує, що мешкає на Донбасі, як з'ясувалося, української мови навіть не розуміє. Та навіть на поставлені російською питання відповідає важко. "Всі хочуть миру", - запевняє він. Але пояснити, чому ж тоді з території "ДНР" тривають артилерійські атаки – не може або не хоче. На питання, чому стріляють, чоловік лише загадково посміхається і каже: "Цікаве питання". 

Український генерал Юрій Думанський вважає, що в "ДНР" багато командирів, які продовжують діяти на власний розсуд. За його інформацією, Бєзлер вогонь припинив, а от Мозговий – воює. А час від часу в атаки на сили АТО вирушають і казаки Козіцина.

Переговори про припинення вогню тривають, але важко.

Як уже повідомлялося, РФ відводить частину своїх військ від кордону, але продовжує перекидати найманців в Україну.

Читайте також: Волинського добровольця звільнили з полону терористів