МВС, СБУ та ГПУ розробили спільний план дій і заходів на час проведення виборів. Про це заявив Радник Міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк. Пише прес-служба волинської міліції.
Він зазначив, що сьогодні у Міністерстві внутрішніх справ відбулася спільна нарада під головуванням Міністра внутрішніх справ України АрсенаАвакова, за участі Генерального прокурора України Віталія Яреми, Голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка та керівного складу МВС України. Мета зустрічі – відпрацювання колективних заходів і дій представників силових міністерств та відомств під час проведення виборчого процесу. За словами Зоряна Шкіряка, під час обговорення досягнуто абсолютного консенсусу.
- Ми будемо діяти спільно, злагоджено і чітко для недопущення будь-яких протиправних дій, а також будь-яких провокацій, що можуть відбуватися на позачергових виборах до Верховної ради. Окремо зауважу, що з 16 жовтня Міністерство внутрішніх справ України переходить на посилений режим чергування і на цілодобовий режим роботи. Зокрема це стосується і тих областей і територій які є в зоні ризику.
За словами радника міністра перш за все мова йде про Донецьку та Луганську області, на звільнених територіях, на яких зокрема знаходиться п’ять виборчих округів і комісій в Луганській області та 13 у Донецькій. 14 виборчих комісій знаходяться на території тимчасово непідконтрольній українській владі.
- Окремо зазначу що здійснювати охорону громадського порядку і брати участь у заходах під час виборчого процесу будуть понад 60 тисяч представників МВС. Крім того будуть працювати і вже працюють спеціальні підрозділи спецпризначення. Підрозділи карного розшуку, Головного управління боротьби з організованою злочинністю, спецпідрозділи Служби безпеки України, Генеральної прокуратури, слідчих управлінь будуть діяти на упередження будь-яких незаконних дій, спрямованих на зрив виборчого процесу, - зазначив Зорян Шкіряк.
Радник міністра зазначив, що сьогодні потрібно усвідомлювати одне. Всі мають спрямовувати свої дії заради досягнення єдиного результату - прозорості виборів.
- На сьогоднішній день можна констатувати, що всі силові відомства будуть діяти спільно, злагоджено і безперечно головною метою всі ставлять виключно одне - демократичність, відкритість та прозорість виборчого процесу. Захист результату з представниками громадськості, - зазначив Зорян Шкіряк.
За даними радника міністра, на даний момент вже зареєстровано понад 510 представників спостерігачів від іноземних держав та міжнародних організацій.
- В місцях, де вони перебуватимуть посилені наряди міліції. Це дасть можливість уникнути провокацій стосовно наших міжнародних партнерів, - запевнив Зорян Шкіряк.