Громадська рада при УМВС у Волинській області відновила практику мобільних груп, які спостерігають за роботою правоохоронців, зокрема й у сфері дотримання прав людини.

Про це стало відомо під час засідання круглого столу в УМВС області за участі членів Громадської ради при УМВС і громадських організацій 13 жовтня. Пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Голова Громадської ради при УМВС у Волинській області Антон Цісарук переконує, що рада дієва. Зокрема, на Волині, чи не найперші в Україні, члени Громадської ради відновили роботу мобільної групи.

«Члени Громадської ради, які хочуть долучитися до роботи мобільної групи, можуть зайти в приміщення міськ-райвідділів, поспілкуватися із затриманими на предмет дотримання їхніх прав. Можуть оглянути приміщення відділків, особливо оперативних підрозділів, чи немає там фактів катування», - зазначив він.

Також, зі слів Антона Цісарука, нині в області вивчають громадську думку про роботу міліції. Наступного тижня обіцяють оприлюднити результати дослідження про Луцький і Ківерцівський райвідділи та Ковельського міського відділу міліції. Проводиться громадська експертиза роботи відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків.

Водночас, Громадська рада при УМВС готова спостерігати за роботою працівників міліції під час виборів. Зокрема, всі її члени в складі служби охорони громадського порядку будуть моніторити дотримання правоохоронцями прав людини і те, як вони контролюють порушення. Нагадаємо, волинських правоохоронців вчитимуть як працювати під час виборів.

Також, переконує Антон Цісарук, члени Громадської ради готові виїжджати на місця викликів. Приміром, окреслив він, якщо міліціонери не відреагували на повідомлення про порушення під час виборів. Власне, Громадська рада при УМВС має право ініціювати проведення службових перевірок щодо дій працівників міліції.