Кандидат у народні депутати, взводний батальйону «Айдар», самооборонівець Андрій Омельчук знімається з виборчих перегонів на користь взводного батальйону «Азов», керівника «Правого сектору» Волині Павла Данильчука.

Про це повідомив сам Андрій Омельчук під час спільної прес-конференції двох претендентів на місце у парламенті.

Андрій Омельчук пояснив, що зняти свою кандидатуру з виборів він вирішив не так давно, хоча пішов на такий крок рішуче.

«Я хочу зробити заяву – я знімаюся з виборів на користь Павла Данильчука. У нас з Павлом спільне бачення. Ми бойові побратими ще з часів Майдану і у нас бойове братство «Айдару» і «Азова». Зараз час для молодих. Хай вибачать представники старшого покоління, але зараз час 25-30 літніх. Не 50-літніх. Досвід Майдану, коли ці молоді, але «ранні» командували 50-60 літніми, досвід війни, волонтерські об’єднання на чолі молоді», - пояснив Андрій Омельчук.

У свою чергу кандидат у Народні депутати Павло Данильчук заявив, що Андрій Омельчук погодився бути його довіреною особою на виборах.

«Якби там не закінчилися вибори, але для мене моральним переможцем є Андрій. Для мене це велика честь, що Андрій Омельчук погодився стати моєю довіреною особою. Чеснішої людини я ще не зустрічав. Тому я ціную цей крок. Ми не об’єднуємо бренди – ми об’єднуємо боротьбу».

Координатор «Правого сектору» на Волині запевнив Павло Данильчук, що спочатку негативно ставився до виборчих перегонів, однак потім вирішив, що формувати уряд мають і представники Майдану. Крім того додав, що сподівається на волонтерську допомогу під час виборчої агітації.

«Наша кампанія ще поки не фінансується. Я лише позавчора забрав посвідчення, зареєстрував фонд, але затрати будуть невеликими. Нам багато у чому допомагають волонтери, навіть якщо взяти до уваги роздачу листівок. Покладаючись на людські ресурси ми хочемо перемогти».

Насамкінець, взводний батальйону «Айдар» Андрій Омельчук розповів, що приєднався до батальйону 29 травня і з тих пір майже весь час був на Сході України. За час проведення антитерористичної операції отримав дві контузії і був госпіталізований. Наразі ж перебуває у відпустці, у зв’язку з виборами до Верховної ради і хоче якнайшвидше повернутися у зону АТО.