Гуманітарний вантаж із Вінчестера (Англія) для Фонду допомоги АТО не пропускають через митний пост у Ягодині Волинської області. 

До складу вантажу, зокрема, входять три пікапи, придбані в Англії та Ірландії, які мають надійти на передній край антитерористичної операції. Пише «Прочерк».

Більш докладну інформацію про ситуацію в Ягодині нам повідомив депутат обласної ради Олександр Олійник, який перебуває на прикордонному пункті.

– Ми регулярно передаємо автомобілі для АТО. Завантажуємо їх светрами, берцями, білизною і відправляємо на схід, – розповів Олександр Володимирович. – Але на митниці кажуть, що їм невідомо, куди піде вантаж, тому, щоб пропустити його в Україну, попросили, щоб їм зателефонували з обласного управління СБУ. Із управління зателефонували, проте вантаж усе одно не пропущено.

Як повідомили черкащанам водії інших автівок, такі проблеми на митниці «вирішуються за допомогою суми в 400 доларів США». Але, за словами Олександра Олійника, для волонтерів безперешкодне перевезення гуманітарних вантажів є принциповою справою, тому ніяких неофіційних оборудок вони ні з ким не укладатимуть.

– Про те, що проблема затягування з пропуском гуманітарних вантажів є системною, свідчить той факт, що тут, у Ягодині, стоять автомобілі й інших волонтерів, – розповів пан Олійник. – Зокрема, стоїть автомобіль із Латвії, споряджений українським посольством і завантажений інвалідними візками, одягом і медичними засобами для поранених та інвалідів.

Олександр Олійник також розраховує на підтримку в питанні доставки гуманітарного вантажу з боку керівників області.