Кілька румунських кораблів постійно порушують режим окупованої території Криму, повідомляє «Майдан закордонних справ». Експерти вважають, що сьогодні Румунія займає третє місце за кількістю кораблів в «чорному списку» порушників правового режиму тимчасово окупованого Криму. Пише ТСН.

Зокрема, 1-8 жовтня 2014 року в порту Феодосії знаходився під погрузкою румунський сухогруз ADNAN H компанії Johar Shipping. Раніше це судно вже двічі з моменту ухвалення резолюції Генеральної Ассамблеї ООН 68/262 "Територіальна цілісність України" заходило до окупованого Криму.  Крім цього судна до портів півострову заходили румунські судна ANDA, SHERIN та NARGYS H компанії Johar Shipping.

"Майдану закордонних справ" Андрій Клименко стверджує, що колись це може обернутися для членів екіпажу серйозними штрафами, а для судновласника і капітана ще серйознішими наслідками, включаючи арешт цього судна або інших суден в українських або іноземних портах.

Також у "чорному списку" країн-порушниць правового режиму тимчасово окупованого Криму фігурує Туреччина і Росія. Загалом, за період анексії Криму "Майдан закордонних справ" і сайт BlackSeaNews зафіксували 117 суден-порушників з різних країн світу.

Нагадаємо, понад сто суден із часу ухвалення закону про окупацію Криму - незаконно перетнули наш кордон.