На засідання виконавчого комітету Луцької міської ради зібрались мешканці житлових будинків розташованих за адресами пр-т Відродження, 26, 26а, 26б, 28, 28а та вул. Писаревського, 4. Лучани висловили своє обурення щодо будівництва торгово-офісного приміщення в їхньому дворі.

Висловити позицію мешканців взявся депутат міської ради Андрій Осіпов. Вже з порогу Луцький міський голова почав сперечатись із депутатом, прямо натякаючи, що той піариться перед виборами. Натомість Андрій Осіпов увесь цей час залишався незворушним.

Микола Романюк зауважив, що Осіпову потрібно було попередити міськвиконком завчасно, що він приведе людей. Депутат дозволив собі виправити мера, сказавши що люди прийшли самі. Міський голова заперечив, давши зрозуміти, що він знає що говорить.

«Я повідомляв у загальний відділ Луцької міської ради що будуть запрошені мешканці» - зауважив Андрій Осіпов.

Вочевидь Микола Романюк вирішив продовжити попередній спір, сказавши – «Ви ж казали що вони самі прийшли».

Депутат знов дозволив собі виправити міського голову – «Я казав що я не привів їх. Вони не безвольні».

Після недовгих сперечань Андрію Осіпову все ж надали слово. Він розповів що будівництво торгово-офісного приміщення відбувається на місці де мав би бути дитячий майданчик. Також депутат зауважив, що він не проти розвитку приватного підприємництва, та хотів би щоб у Луцьку розвивався приватний бізнес, але в даному випадку люди висловили небажання жити «в кам’яних джунглях» та намір зберегти свій двір. Єдиним законим шляхом почути людей є громадські слухання, які регламентовані статтею 13 закону України про місцеве самоврядування в Україні. Тож депутат просив в членів виконкому саме проведення громадських слухань з цього питання. 

Після виступу представника громади заступник міського голови Лариса Соколовська взялась завзято захищати забудовника показуючи фотографії двора.

«Якщо це можна вважати дитячим майданчиком про який говорив Осіпов, шановні, ну…» - зауважила вона.

Але міський голова її спинив сказавши, що всі деталі будуть розглядатись на громадських слуханнях. 

Отже виконком підтримав прохання людей, та призначив громадські слухання які відбудуться на наступному тижні.

Виходячи із зали де відбувалось засідання комітету люди зауважили луцькому меру, що вони не «стадо» щоб їх «водити».